Een aantal weken geleden ben ik hier komen wonen. Een fijne, rustige plek, dat terwijl een straat verderop het verkeer voorbij raast. Wanneer ik op mijn fiets spring ben ik binnen tien minuten in het Nijmeegs centrum en in een evenzeer korte tijd op mijn mat in de yogazaal. Het huis voelt goed, het is licht en er zijn kleuren, vrolijke.

Verbondenheid
Vrienden komen in deze tijd bijna dagelijks een bezoekje brengen. De meesten nestelen zich vrijwel direct in de retrobank van okergele stof. Deze staat prominent middenin de huiskamer. De schoenen zijn dan uit. Heel knus! We praten en we lachen er. Ik ervaar een soort van gemoedelijkheid, ouderwetse gezelligheid. Zo met vrienden, het huis, in de buurt. In deze omgeving wordt gegroet, ik ontvang meer dan eens een glimlach. Het voelt als samen, de studenten aan de overkant, fietsers, joggers, de bewoners uit deze huizenrij. Al met al een gegoede mix aan rijkdom. Jemig, goed dat ik in dit gebied mag vertoeven!

Dankbaar nu op dit moment
Een vriendin vertelde mij vanochtend over een moestuin en samen eten met stadsgenoten, dichtbij. De Ooypolder, met zijn verrassende natuurelementen, de plek van mijn dromen, wat mij betreft. Het avontuur is om de hoek. Het avontuur is hier. Dankbaar ben ik voor het nieuwe op mijn levenspad. Hier en nu, op DIT MOMENT.

 

Meditatie: DIT MOMENT

Voor deze meditatie ga je zo ontspannen mogelijk rechtop zitten in een stoel of op een meditatiekussen. Maak het jezelf gemakkelijk. Breng dan je aandacht naar hoe je hier nu zit. Blijf gewoon even hier van moment tot moment. Je adem is je anker. Je adem brengt je in het nu. Inademend zeg je tegen jezelf DIT en uitademend MOMENT. Blijf bij je adem en observeer het begin, het midden en het einde van iedere ademhaling. Merk op dat er gedachten komen en je meenemen. Laat gedachten vriendelijk los en kom naar dit moment, deze adem. Telkens keer je weer terug naar de zekerheid van deze adem van DIT MOMENT.

Namasté