Een verrassend lekker soepje

Een regenachtige, kille dag. Ik heb trek en krijg zin in een lekker kop soep met geroosterd brood. Regelmatig kook ik naar mijn gevoel. Ook deze keer. Ik kijk in mijn koelkast en zie daar broccoli, tomaat, wortel lente-ui en courgette. In mijn keukenkast ligt nog een zoete aardappel, rode peper, knoflook en wat rijst. Uit mijn tuin haal ik venkel, bieslook en bonenkruid. Hmmmm… leuk om met deze ingrediënten aan de slag te gaan. Ik verheug me al op de smaak van de soep die ik ga creëren.

Mijn bereidingswijze

Ik doe 1 liter water in de pan met 2 bouillonblokjes en de gesneden groenten. Vervolgens bak ik de lente-ui met knoflook en de rode peper in olie met een theelepel Kurkuma. Samen met de rijst en de zoete aardappel verdwijnen zij ook in de pan soep. Even nog de kruiden vanuit mijn tuin toevoegen en pruttelen maar. Eenmaal uitgeprutteld blendeer ik alles.

Op gevoel

Ik rooster een spelt boterham en vul een kom met deze nieuwe ontstane soep en het smaakt verrassend lekker. Geen idee hoeveel ik van elk ingrediënt heb toegevoegd. Dat doet er ook niet toe. Blijkbaar kan ik vertrouwen op mijn gevoel. Maak jij ook weleens een gerecht puur op jouw eigen gevoel?