Senioren Yoga met Caroline

In deze cursus voor senioren vanaf 60 jaar worden eenvoudige, effectieve bewegingen en houdingen afgewisseld met visualisatie, meditatie, ademhalings- en concentratieoefeningen. Je oefent zittend op en/of staand met de stoel en liggend op de mat. Mocht liggen of staan niet lukken, dan kun je op de stoel meedoen. Ik geef een zachte vorm van Yoga, waarbij ik je uitnodig om doelgericht aandacht te geven aan wat zich op dit moment voordoet. Zonder daar een oordeel over te hebben. Het bewustzijn wat dan ontstaat is mindfulness. Door het doen van Yoga leer je bewust worden van de verbinding die bestaat tussen de mind, het lichaam en de adem. Je creëert helderheid en rust in je hoofd en word je gewaar van je lichaam als geheel. Je gaat van doe-modus naar de Zijn-modus.

Elke les wordt opgebouwd rond een thema. Voor de lessen haal ik inspiratie uit mijn dagelijks leven, de yogafilosofie, mindfulness, de chakra’s, de docentenopleiding, bijscholingen en alles wat ik verder sinds mijn 18de ben tegengekomen op mijn yoga pad. Met liefde deel ik mijn opgedane ervaringen met jou. Wil jij leren om jezelf vanuit mildheid te benaderen? Situaties als stress, emoties en pijn op te merken? Rust, ruimte, vitaliteit, balans, openheid en helderheid ervaren? Dan nodig ik je van harte uit om mee te doen. Wees welkom en voel je vrij om in te schrijven voor deze cursus.

Benodigdheden: makkelijk zittende kleding, warme trui en grote handdoek of dekentje

Mindfulness Yoga & Zingeving voor senioren (deze cursus wordt in 2023/2024 niet gegeven)

Mindfulness Yoga voor senioren is een hele rustige vorm van yoga die gericht is op ontspanning en herstel van lichaam en geest. Mindfulness voedt het vermogen van aandacht, brengt zelfinzicht en bewustwording. Wat betreft zingeving is mijn missie om samen met senioren te ontdekken wat het leven de moeite waard maakt. Dit wil ik combineren met doen van meditatie, visualisatie, ademoefeningen en yogahoudingen. Iedere les heeft een ander thema waarover eenieder die wil kan delen wat gedeeld wilt worden met betrekking tot het onderwerp. Anderen luisteren en oordelen niet.

Mindfulness Yoga-beoefening inspireert en kan als steun ervaren worden in het leven van alle dag. Lichaam en geest worden nader tot elkaar gebracht. De poses ontstaan van binnenuit en vanuit liefde voor jezelf. Je voelt het al: het hoeft niet perfect te zijn. Het lichaam gaat soepeler aanvoelen als een ruimte waar energie de kans krijgt om te stromen. Licht en toch geaard: ontspannen en met beide voeten op de aarde. Een diepe concentratie ontwikkelt zich als ook het gevoel voor het aanwezig zijn in het hier en nu. Wellicht voel je gaandeweg meer helderheid en is het makkelijker om los te laten wat niet meer nodig is. Controle verdwijnt naar de achtergrond en zelfvertrouwen komt sterker naar voren. Hoe mooi is het om te mogen ervaren dat je open bloeit en groeit. Telkens opnieuw! Voel je welkom om samen met mij deze mooie reis te gaan ervaren!

De lessen worden gegeven op:

Maandag 9 ,23 okt, 6, 20 nov, 4 dec, 15, 29 jan, 19 febr, 4, 18 mrt, 1, 15 april, 6 en 20 mei13.00-14.15Cordium

De lessen worden gegeven in:

Cordium

De Ruyterstraat 65

Nijmegen

Het zijn 14 lessen van 1 uur en 15 minuten. De kosten bedragen 94 euro. De meedoenregeling van Gemeente Nijmegen is inzetbaar voor deze cursus. Inschrijven kan via De Opstap: Yoga : Senioren Yoga met Caroline (deopstap-nijmegen.nl)