Hatha Yoga heb ik rond mijn 18e ontdekt en nooit meer losgelaten. Als een rode draad is het door mijn leven geweven. Yoga doen beleef ik als een avontuur dat mij in allerhande situaties te pas komt. Ik ervaar door de jaren heen meer innerlijke vrijheid, rust en ben zo vaak als mogelijk aanwezig in het hier en nu. Mijn lichaam is mijn kompas. Ik merk lichamelijke sensaties en emoties op zonder oordeel. Het kan zijn dat mijn lijf zwaar en moe voelt dan doe ik bijvoorbeeld een bodyscan of oefeningen die op dat moment mijn innerlijk welzijn versterken.  In de lessen die ik geef wil ik mijn ervaringen doorgeven aan jou. Mindful Hatha Yoga met Caroline. Doe je mee?

Tot mijn 36e heb ik met enige regelmaat klassieke Hatha Yoga lessen gevolgd waarin docenten nadruk legden op voelen en ervaren van lichamelijke sensaties en emoties. Waarnemen zonder oordeel. Navoelen. Bij Ron van der Post heb ik een docentenopleiding genoten (2008-2011, Dynamische Hatha Yoga). Dit onderricht bestond uit het leren van pittige asana’s, meditaties en yogafilosofie. In 2011 ben ik afgestudeerd met een scriptie over Hatha Yoga en depressie.

Naast yogalerares blijf ik leerling en volg ik bijscholingen. Mijn matje heb ik onder andere eens uitgerold bij Myrna van Kemenade, Diana Plenckers en Rita Beintema. De opleiding tot leraar Mindfulness Yoga (Peter Kooij, Han Fortmancentrum) heb ik in 2022 afgerond. Momenteel volg ik de online bijscholing Yoga voor Ouderen (Samsara).

Yoga is naast dansen, wandelen, schrijven, lezen en tekenen mijn grootste passie. Met liefde en plezier geef ik al zo’n 15 jaar les. Wat ik eenieder graag mee wil geven is kalmte in deze toch al hectische tijd. Ik vind gezond leven belangrijk. Voor mij betekent dat een regelmatig leven met veel bewegen en gezond eten. De mind voeden met positieve gedachten en vooral rust creëren. Ik wil graag positieve energie die ik hierdoor ervaar delen met jou.

Op grotere schaal hoop ik samen met anderen eenheid te bereiken, liefde waar iedereen uiteindelijk naar verlangt te delen en zo een betere wereld te scheppen.

Love is the strongest medicine. It is more powerful than electricity.
Maharaji