Mijn hart is een hotel

Vol ervaringen

Zo mooi

Ik heb wel zin in een nieuw begin

Wanneer check jij in?

Picknick plek gevonden

Caro aan het genieten

                 

 

 

 

 

 

Naast het witte huis, nummer 17, aan de Meerwijkselaan staan twee Dru yogadocenten bij de ingang van het bos. Ze zijn als eerste gearriveerd en wachten tot de groep compleet is. Een groep docenten van allerhande allure, dat wil zeggen qua yoga. Waar de één gespecialiseerd is in Hatha Yoga is de ander dat in Do-in yoga of Kundalini yoga en zo verder. Gelukkig als ik ben dat ik vanmiddag met deze groep mag zijn volg ik de docenten het bos in. We wandelen naar een plek waar we met ons allen Dru yogaoefeningen kunnen gaan doen. We staan in een kring, de wind waait door mijn haren, streelt mijn huid terwijl we bewegen in een rustige flow. Ik voel me relaxed, in mijn lichaam lijkt de energie te stromen zonder hindernissen. In deze opstelling ervaar ik verbinding met de anderen zonder één woord uit te wisselen. Mooi!

Toekomstvisioen

Na een poosje lopen we verder en praten twee aan twee over onze ervaringen van het afgelopen seizoen en over hoe het zal zijn in het komende cursusjaar. Ondertussen zoeken we naar een nieuwe plek waar we nog een serie oefeningen gaan doen. Tijdens deze sessie visualiseer ik over het doel dat ik voor ogen heb en hoe ik daar in de toekomst vorm aan kan geven. Daarvoor maak ik contact met de hemel en aarde met het hart als centrum. In de krijger vuur ik een pijl af op mijn toekomstvisioen, die gaat over verbinden. Vanuit mijn hart wil ik geven en ontvangen in een gelijke stroom over en weer. Ik zie voor mij dat ik kennis, de dingen waarover ik liever niet en wel wil praten, oefeningen, ervaringen die ik opgedaan heb samen met mijn cursisten en collega’s deel. De groep mensen om mij heen groeit. Eenieder blij en ontspannen. Er is rust en ruimte voor creëren vanuit liefde en plezier. Samen zorgen we voor een veilige wereld. Langzaam maar gestaag groeit van daaruit het bewustzijn om van ons lichaam een tempel te maken waar we goed voor zorgen, zodat we van binnenuit kunnen stralen. Volgens mij is dat de bedoeling. Oké, daarnaast mag er ook verdriet zijn, ergernis en wat allemaal nog meer? Het is fijn als je gewoon jezelf mag zijn en dat kan laten zien.

Inspiratie

Wanneer ik klaar ben met de oefening gaan we onze kleden uitspreiden en komen er heerlijke zelfgemaakte vegetarische gerechten tevoorschijn. Met ons is een hond uit Spanje. Tussen mijn voet en been verdwijnt zijn snoet. Ik voel mezelf in balans en aai hem, geniet terwijl ik luister naar de verhalen die verteld worden. Het gaat over verschillende vormen van yoga. De dingen die overlappen en wat we van elkaar kunnen leren om in de les te gebruiken. Deze zaterdagochtend ga ik inspiratievol huiswaarts. Ik merk dat ik met plezier vooruitdenk aan de start van het nieuwe seizoen.

Nog even over Dru yoga

Dru yoga vindt zijn oorsprong in Hatha yoga en omvat klassieke yogahoudingen (asanas), ademhalingstechnieken (pranayama), handgebaren (mudras), positieve affirmaties, heldere visualisaties en krachtige reeksen van houdingen die vloeiend en toch dynamisch uitgevoerd worden. Deze vorm van yoga is goed voor de rust in lichaam en geest, bevordert de innerlijke stabiliteit en draagt bij aan een pro-actieve levenshouding. Het verschil tussen beiden vormen van yoga is de manier van bewegen. In Hatha Yoga sta je een tijdje in één houding, terwijl in Dru Yoga de oefeningen uit zachte, vloeiende bewegingen bestaan.

Dru yoga sequentie de Aardegroet

Fijn om deze zomer buiten in de natuur te doen is de Aardegroet, een sequentie afkomstig van Dru Yoga. Deze serie vergroot het gevoel voor veiligheid, zorgt voor een betere gronding, voelt als een zachte strekking van het lichaam en transformeert spanning en angst naar een basisvertrouwen. Reden genoeg om via Google de Aardegroet op te zoeken.

Check jij in bij Caro na de zomer?

Samen met jou wil ik oefenen, ontdekken en groeien. Kom jij ook in het nieuwe seizoen bij mij lessen volgen? Ik vind het fijn om dingen die ik opgepikt heb vanuit andere disciplines zo nu en dan te integreren in mijn Hatha Yogalessen. Denk dan bijvoorbeeld aan Yoga en hoog gevoeligheid, Qi Gong, Euritmie, Reiki en Haptonomie. Ik geef vanaf half september twee lessen Hatha Yoga per week via De Opstap: https://deopstap-nijmegen.nl/yoga/power-yoga-630-detail. Voor meer informatie over locatie en tijden zie mijn website: www.yogapura.nl